index

Hellstrøms tacogryte (kjøtt til taco)

Kjøtt
Meksikansk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i åttende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Som ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Løk og hvitløk kuttes opp og freses i olje sammen med stjerneanis og laurbærblad til løken er bløt.
  2. Stek kjøttet i olje på sterk varme i en stekepanne, litt kjøtt av gangen, slik at det ikke kokes men brunes. Ha det over i en jerngryte, eventuelt så steker du direkte i jerngryta.
  3. Bland løk blandingen med kjøttet. Hakket gulrot og hakket paprika freses i en panne med olje sammen med chorizo i biter og bland med kjøttet i gryta. Tilsett cirka 1 liter vann og la det koke.
  4. Nå skal vi bruke en trykkoker. Legg tomater, tomatpure, chili i olje+ litt av oljen. Dette erstatter salsasausen. Sett trykkoker på varmen, ta den av når den piper. Slipp ut dampen. Mos det som er trykkokt med en stavmikser. Voila!
  5. Knus tørket chili, prøv deg frem, bland gjerne forskjellige chili. Bland i mikser eller i en morter. Ha chiliblandingen, litt kummin og litt merian opp i gryta med kjøtt.
  6. Tilsett tomatsausen i gryta. La det koke videre, sett på lokk. Jo lenger det koker jo bedre smak blir det.  Smak til med salt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg karbonadedeig, fra høyrygg
1 chorizo pølse
500 g hele tomater uten skinn (1 boks)
1 rød paprika
1 gulrot
1 l vann
3 løk
5 hvitløkfedd
50 g tomatpure
1 rød chilipepper på glass i olje
1 ts kajennepepper
1 ts kummin+
3 laurbærblad
2 stjerneanis
Salt
Olje til steking
1 ss Knust tørket chili
1 ts merian
1 ts kummin