index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms sunne fiskeburger

Sjømat
Amerikansk
15 - 30 min

Dette er oppskriften på Hellstrøms sunne fiskeburger med aspargesbønner og tomat concasse, som Eyvind Hellstrøm lagde i syvende episode av programmet Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt våren 2014 på TV3.

Fiskeburger:

Finhakk løken og fres den i litt olivenolje til kompott. Avkjøl.

Finhakk fiskefileten. Ha det i en bolle og tilsett løk, pepper, salt, gressløk og revet skall av en lime. Bland godt.

Form farsen til 4 burgere og stek i en varm panne med litt olivenolje. Cirka et par minutter på hver side.

Fres bacon skiver i en varm panne til de er sprø.

Server fiskeburgerne med aspargesbønner, tomater og sprøstekt bacon.

Pynt med friske basilikum blader.

Aspargesbønner:

  1. Rens bønnene, skjær av endene.
  2. Kok dem i saltet vann i 2-3 minutter.
  3. Avkjøl i kaldt vann. Dette gjør vi for at de skal beholde den grønne fine fargen. Det heter å forvelle/ blanchere grønnsakene.
  4. Varm opp litt smør/olivenolje i en kjele og varm opp aspargesbønner.
  5. Tilsett 1 finhakket sjalottløk, og smak til med salt og pepper.
  6.  Server ved siden av kjøtt eller fisk.

Tomat concasse:

  1. Fjern skinn og innmat på tomatene og del tomatene i små terninger.
  2. Smak gjerne til med litt olivenolje, salt og pepper.
  3. Server ved siden av fiskeburger.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fiskeburger
500g Fiskefilet av torsk eller sei
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper, nykvernet
2 løk
2 ss gressløk, finhakket
1 Lime, revet skall av
Olivenolje til steking
8 skiver bacon, til servering
Aspargesbønner, til servering
Tomat concasse, til servering
Frisk basilikum til pynt

Aspargesbønner
400 g aspargesbønner
Salt
1 stk sjalottløk, finhakket
2 ss smør eller olivenolje

Tomat concasse
4 tomater
Olivenolje
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47