Hellstrøms stekt ørret med stekte grønnsaker, løk og ris
Sjømat
Norsk
30 - 60 min
Dette er oppskriften på stekt ørret med stekte grønnsaker, løk og ris, som Hellstrøm lagde for Trine i den siste episoden i sesong 4 av Hellstrøm rydder opp - hjemme.
Stekt ørret:
- Stek ørretfileten i olivenolje et par minutter på hver side.
- Krydre med salt og pepper.
- Legg opp fisken med garnityr etter ønske.
Stekte grønnsaker:
- Vask og rens grønnsakene, og del dem opp i biter.
- Varm litt olivenolje i en stekepanne og tilsett gulrot og løk. La det frese i et par minutter før du tilsetter fennikel. La det surre videre et par minutter.
- Smak til med salt og pepper, og litt sitron.
- Server til stekt ørret.
Løk kompott:
- Skjær løk og fennikel i tynne skiver og stek i en varm panne med olivenolje til det blir sprøtt, men ikke svidd.
- Tilsett sukkeret og smak til med salt og pepper.
- Server til stekt ørret.
Ris:
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken i en kjele med olivenolje.
- Skyll risen i kaldt vann og fres den i kjelen sammen med løken. Ha på vann.
- Gi risen et oppkok, mens du rører rundt med en skje.
- Legg et tett lokk på kjelen og la risen trekke ferdig på platen, på meget svak varme.
- Risen er ferdig når alt vannet har absorbert, cirka 10-12 minutter.
- Smak eventuelt til risen med litt salt.
- Legg opp risen på varme tallerkener og legg stekt ørret på toppen.
- Server med en båt sitron.
Ingredienser
Beregnet for 4 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
Stekt ørret:
4 små eller 2 store ørretfileter, uten skinn og bein
Olivenolje
Salt og pepper
Løk-kompott:
4 sjalottløk, i tynne skiver
1 fennikel, i tynne skiver
1 ts sukker
olivenolje
Salt og pepper
Ris:
1kopp basmatiris
2 kopper vann
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
Olivenolje
Salt
1 stk sitron
Stekte grønnsaker:
2 stk gulrot
2 stk løk
1 stk fennikel
Olivenolje
Salt og pepper
1/2 sitron, saften av