index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms stekt ørret med stekte grønnsaker, løk og ris

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på stekt ørret med stekte grønnsaker, løk og ris, som Hellstrøm lagde for Trine i den siste episoden i sesong 4 av Hellstrøm rydder opp - hjemme.

Stekt ørret:

  1. Stek ørretfileten i olivenolje et par minutter på hver side.
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Legg opp fisken med garnityr etter ønske.

Stekte grønnsaker:

  1. Vask og rens grønnsakene, og del dem opp i biter.
  2. Varm litt olivenolje i en stekepanne og tilsett gulrot og løk. La det frese i et par minutter før du tilsetter fennikel. La det surre videre et par minutter.
  3. Smak til med salt og pepper, og litt sitron.
  4. Server til stekt ørret.

Løk kompott:

  1. Skjær løk og fennikel i tynne skiver og stek i en varm panne med olivenolje til det blir sprøtt, men ikke svidd.
  2. Tilsett sukkeret og smak til med salt og pepper.
  3. Server til stekt ørret.

Ris:

  1.  Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken i en kjele med olivenolje.
  2. Skyll risen i kaldt vann og fres den i kjelen sammen med løken. Ha på vann.
  3. Gi risen et oppkok, mens du rører rundt med en skje.
  4. Legg et tett lokk på kjelen og la risen trekke ferdig på platen, på meget svak varme.
  5. Risen er ferdig når alt vannet har absorbert, cirka 10-12 minutter.
  6. Smak eventuelt til risen med litt salt.
  7. Legg opp risen på varme tallerkener og legg stekt ørret på toppen.
  8. Server med en båt sitron.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Stekt ørret:
4 små eller 2 store ørretfileter, uten skinn og bein
Olivenolje
Salt og pepper

Løk-kompott:
4 sjalottløk, i tynne skiver
1 fennikel, i tynne skiver
1 ts sukker
olivenolje
Salt og pepper

Ris:
1kopp basmatiris
2 kopper vann
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
Olivenolje
Salt
1 stk sitron

Stekte grønnsaker:
2 stk gulrot
2 stk løk
1 stk fennikel
Olivenolje
Salt og pepper
1/2 sitron, saften av

Ta denne oppskriften med deg

+47