index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms smaksrike pepperbiff

Kjøtt
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Hellstrøms smaksrike pepperbiff, som Eyvind lagde i 11 episode i den fjerde sesongen av Hellstrøm rydder opp - hjemme. 

Pepperbiff:

  1. Knus hel pepper i en morter.
  2. Varm en panne med olivenolje og smør.
  3. Vend biffene i knust pepper og legg dem i den varme pannen og tilsett fire hele, uskrelte hvitløkfedd. Strø over litt salt.
  4. Stek biffene i fire–fem minutter på begge sider. Stek dem videre i ovn på 180 grader i fem minutter.
  5. Ta biffene ut av pannen. La dem hvile fem minutter og hold dem varme.
  6. Server pepperbiffen med smørdampede grønne bønner og saus

Grønnsaus:

  1. Plukk og vask spinat og basilikum.
  2. Kok spinat og basilikum i saltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl i isvann.
  3. Kjør spinat og basilikum til pure i en hurtigmikser.
  4. Varm opp og tilsett litt olivenolje, smak til med salt og pepper.

Aspargesbønner:

  1. Rens aspargesbønner, skjær av tuppene og del på langs.
  2. Varm opp vann og forvell aspargesbønnene i et par minutter, avkjøl i kaldt vann.
  3. Varm opp litt smør i en kjele og varm opp aspargesbønner.
  4. Tilsett 1 finhakket sjalottløk, og smak til med salt og pepper.

Stekte asparges og sukkererter:

  1. Skrell aspargesen og del den i to.
  2. Kok opp vann med litt salt, og kok sukkerertene og aspargesen i et par minutter, så i kaldt vann.
  3. Skjær sukkerertene i passende biter.
  4. Varm opp litt olivenolje i en kjele og tilsett asparges og sukkererter, og fres et par minutter, smak til med salt og pepper.
  5. Server ved siden av pepperbiff.

Stekte gulrøtter:

  1. Vask og rens gulrøttene. Skjær de i passende biter på skrå.
  2. Varm litt smør i en gryte og tilsett finhakket sjalottløk og gulrøtter i skiver.
  3. La gulrøttene frese på middels sterk varme i cirka 6-8 minutter.
  4. Smak til med salt og pepper. Server ved siden av pepperbiff.

Løk-kompott:

  1. Skjær løk og fennikel i tynne skiver og stek i en varm panne med olivenolje til det blir sprøtt, men ikke svidd. Tilsett sukkeret og smak til med salt og pepper.
  2. Server til kjøtt og fisk

Smørdampet kål:

  1. Del kålen i fire på langs og fjern den harde stilken.
  2. Del kålbladene opp i biter.
  3. Blansjer sommerkål, eller annen kål i lettsaltet kokende vann i et par minutter, så i kaldt vann.
  4. Varm opp kålen i smør og smak til med salt og pepper.

Rødvinsaus:

  1. Varm litt olivenolje i en kjele og fres finhakket sjalottløk.
  2. Tilsett rødvin og la det koke inn til halvparten.
  3. Rør inn olivenolje og 1 ss smør i rødvinen, og smak til med salt og pepper.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pepperbiff:
4 indrefileter à 200 g
2 ss grovknust hvit pepper
2 ss grovknust svart pepper
4 fedd hvitløk
Smør og olje til steking

Grønnsaus:
500 g spinat
1 potte basilikum
olivenolje
Salt og pepper

Aspargesbønner:
1-2pk haricots verts, grønne aspargesbønner
1 sjalottløk, finhakket
Smør
Salt og pepper

Stekte asparges og sukkererter:
1 bunt asparges
1 pakke sukkererter,
Olivenolje
Salt og pepper

Stekte gulrøtter:
4 stk gulrøtter
2 stk sjalottløk, finhakket
Smør til steking
Salt og pepper

Løk-kompott:
4 sjalottløk, i tynne skiver
1 fennikel, i tynne skiver
1 ts sukker
olivenolje
Salt og pepper

Smørdampet kål:
1 kålhode, sommerkål eller annen kål
50-100 g smør
Salt og pepper

Rødvinssaus:
3 dl rødvin
1 sjalottløk, finhakket
1dl olivenolje
1 ss smør
Salt og pepper