index

Hellstrøms risotto med salmalaks

Sjømat
Italiensk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i andre episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

1. Kok opp 1 liter vann.

2. Fres 1ss sjalottløk og 1ts hvitløk i en gryte med 2ss olje, til løken er blank og fin.

3. Hell risotto- risen i gryten sammen med 1 dl hvitvin og en øse av det kokende vannet. Risotto- risen skal koke i 16-18 minutter. Rør i risen med en tresleiv hele tiden. Risen skal absorbere væsken før du heller på mer væske. Gjenta prosessen til du har brukt opp alt vannet og det har gått 16-18 minutter.

4. Bland inn saften av ½ sitron og 50 g smør, parmesan samt en knivsodd kajennepepper.

5. Skjær laksefileten i 0,5 cm tykke skiver.

6. Legg risotto på tallerkener, legg skiver av laksefilet oppå og sett tallerkenen under grillen i ovnen i cirka 10 sekunder. Fisken skal være ganske rå. Server med mastersaus over.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 g laksefilet, gjerne salma

Risotto:
1 liter vann
200 g risottoris
2 ss olivenolje
1 ss finhakket sjalottløk
1 ts finhakket hvitløk
1 dl hvitvin
50 g revet parmesan
50 g smør
Saften av 1/2 sitron
Kajennepepper