index

Hellstrøms pasjonsfruktsufflé

Frukt og bær
Annet
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i andre episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Smør souffle former med smør og sukker.

2. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet. Kjør det i en kjøkkenmaskin.

3. Sett av 2 dl pasjonsfruktsaft. Hell resten i en kjele og tilsett 30 gram sukker og kok opp under omrøring. Pisk inn smøret. Smør og sukre 4 souffle former.

4. Sett fram to piskeboller. I den ene pisker du eggeplommene med 40 gram sukker. Så stivpisker du eggehvitene med resten av sukkeret i den andre bollen. Bland så litt av hvitene inn i eggeplommene, vend dette så tilbake i eggehvitene i sammen med pasjonsfruktsaften. Vend forsiktig.

5. Fordel røren i formene. Stek på 180 grader i 10-12 minutter. Dryss på litt melis når du serverer.

6. Sausen helles oppi de ferdige suffléene, lag hull i toppen ved hjelp av en gaffel. Server med en gang.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8 pasjonsfrukt
100 gram sukker
1,5 ss usaltet smør
4 eggeplommer
8 eggehviter
Smør og sukker til smøring av formene