index

Hellstrøms lys lapskaus

Kjøtt
Skandinavisk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i tolvte episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Ha svineknoken, pepper og laurbærblad i en gryte, og dekk med vann, kok opp, skum av og la det småkoke i 1 ½ time.
  2. Skrell grønnsakene og potetene og skjær alt opp i terninger. Ta opp knoken av kokevannet, skjær av ønsket fett og skjær kjøttet opp i mindre biter. Kok grønnsakene møre i kokekraften fra svineknokene.
  3. Når grønnsakene er ferdig kokt tilsetter du kjøttet og varmer opp til deilig lapskaus.
  4. Smak eventuelt til med salt og pepper. Server med hakket persille.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1-2 stk saltet svineknoke
1 ss svart pepper
3 stk laurbærblad
2 stk gulrot
1 stk kålrot, liten
1 stk persillerot
1 stk purre
8 stk poteter
Salt og pepper
Persille, finhakket

Ta denne oppskriften med deg

+47