index

Hellstrøms lammecarré

Kjøtt
Fransk
30 - 60 min

Dette er en av Hellstrøms retter i program 3 av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Kjør brød, persille og hvitløk i en krydderkvern.

2. Del lammecarreén i to slik at du har fire like stykker. Skjær rutemønster på fettsiden med en skarp kniv. Gni inn fettsiden med hvitløk, pepper og salt.

3. Stek lammecarréene i smør og olje i en varm panne. La kjøttet få en sprø skorpe før det vendes i pannen.

4. Tilsett hele hvitløkfedd. Fordel tapenade på fettsiden av lammet og stek videre i ovn i ca 10 minutter på 180 grader. Ta deretter kjøttet ut av pannen.

5. Kok ut pannen med 2 kopper vann og soyasausen. Sil sjyen og press hvitløkfeddene gjennom silen. Kok inn til god konsistens og tilsett 2 ss olivenolje.

6. Server med riskake.

 

Riskake:

1. Når risen er ferdig kokt blander du inn comté.

2. Press blandingen i en flimkledd brødform og avkjøl.

3. Deretter skiver du opp stykkene og steker dem i en teflonpann

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 stk lammecarré
1 hel hvitløk
Grovknust svart pepper
salt
Olje/ smør til steking
Vann
3-4ss soyasaus
2ss olivenolje

Tapenade:
4 skiver loff uten skorpe
1 fedd hvitløk
1 bunt persille

Riskake:
30 g smør
300 g ris – Basmati
4,5 dl vann
300 g comté (ost)
Salt