index

Hellstrøms kyllingvinger med ris

Fugl
Norsk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i femte episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

  1. Legg kyllingvingene/ klubbene i kaldt vann i en kjele og gi det et oppkok. La det koke 1-2 minutter, avkjøl i kaldt vann. Tørk kyllingvingene/ klubbene på et kjøkkenpapir.
  2. Varm honning, soyasaus og sherryeddik i en panne. Tilsett så kyllingvingene/ klubbene og karamelliser de i pannen, ha over litt nykvernet svart pepper.  Strø over litt finhakket vårløk og bland med kyllingen rett før servering.
  3. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken i en kjele med olivenolje, tilsett hakkede nøtter. Skyll risen i kaldt vann og fres den i kjelen sammen med det andre. Ha på vann og legg i en kanelstang. Gi risen et oppkok, mens du rører rundt med en skje. Legg et tett lokk på kjelen og la risen trekke ferdig på platen, på meget svak varme. Risen er ferdig når alt vannet har absorbert, cirka 10-12 minutter.
  4. Skjær opp frisk mango i terninger og hakk opp aprikosen i små biter og tilsett i risen sammen med rosiner.  Hakk opp grønne bønner og sukkererter i små terninger og bland inn i risen sammen med de grønne ertene rett før servering. Ta ut kanelstangen, og smak eventuelt til risen med litt salt.
  5. Legg opp risen på varme tallerkener og legg kyllingklubber på toppen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400-500 gr kyllingvinger/ klubber, helst fra Holte
2 ss honning
1 ss soyasaus
1 ss sherryeddik
2 ss vårløk, finhakket
Svart pepper, nykvernet

1 kopp basmatiris
2 kopper vann
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
200 gr assorterte nøtter(pecan, cashew, valnøtt, paranøtter, pistasj)
1 kanelstang
2 ss grønne erter
2 ss sukkererter, i biter
50 gr grønne bønner, i biter
2 ss tørket aprikoser, hakkede
2ss rosiner
1/2 mango pakistansk, i små terninger
Olivenolje
Salt