index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hellstrøms kylling

Fugl
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på kylling som Hellstrøm lagde i program to av Hellstrøm rydder opp - hjemme.

  1. Del kyllingen opp i mindre biter. Ta vare på bryst og lår stykker, resten av kyllingen bruker du til kraft.
  2. Skjær ut ben fra lårene. Start med bryststykkene.
  3. Legg brystene mot hverandre med frisk estragon og salt og pepper i mellom.
  4. Rull opp i en plastfilm som en pølse. Rull deretter i aluminiumsfolie til hermetisk lukket. Gjør det samme med kyllinglårene.
  5. Trekk kyllingen i en kjele med vann, cirka 58-60 grader i 45 minutter.
  6. Trekk linsene på svak varme i kyllingkraften. Ikke la dem fosskoke. Linsene er ferdig etter cirka 35-45 minutter.
  7. Tilsett grønnsakene skåret i små biter de siste 10-15 minuttene. Smak til med salt og pepper.
  8. Bland inn hakket gressløk helt tilslutt. Spe eventuelt med litt kraft rett før servering.
  9. Pakk kyllingen ut og skjær i tykke skiver og anrett på grønnsakblandingen.

Tips: Du kan også brune kyllingrullen lett i smør i en stekepanne før du skjærer den opp.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 hel kylling
250gr linser, gjerne Puy
3/4 l kraft, fra kyllingen
2 gulrot
1 løk
2 neper
1 stangselleri
2ss gressløk, finhakket
Salt og pepper
Olje til steking

Ta denne oppskriften med deg

+47