index

Hellstrøms hønsebuljong

Fugl
Norsk
2 - 4 timer

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i sjuende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

Gir cirka 2 ½ l kraft

  1. Vask og skrell grønnsakene. Skjær dem i grove stykker.
  2. Legg avskjæret i en stor kjele og legg i grønnsakene og urtene.
  3. Tilsett kaldt vann til det dekker og la det koke i 3-4 timer. Skum av ofte.
  4. Sil kraften/buljongen, gjerne i et kjøkkenklede eller et papirfilter.
  5. Salt forsiktig og avkjøl.

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Avskjær fra 1-2 høner
2 stk gulrot
6-8 stk sjalottløk
2 stk stilkselleri, eller en liten sellerirot
1 hel hvitløk
12 stk sherrytomater
Frisk estragon
Løpstikke
Salt