index

Hellstrøms fiskegryte

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Dette er en av Hellstrøms retter i program 4 av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

1. Fres 2 fedd hvitløk, løk og timian i olje. Tilsett blåskjell og 1 liter vann. Dampes i et par minutter, til skjellene har åpnet seg.

2. Sil kraften fra blåskjellene over i en ny kjele, ta ut kjøttet fra skjellene og legg det i en skål. Skum av kraften, slik at du får en klar suppe.

3. Tilsett poteter og tomater i blåskjellkraften. Tilsett krydder og kok til det er mørt.

4. Sett ovnen på 200 grader.

5. Stek små loffbiter i olivenolje til de har fått en fin og gylden farge.          

6. Kjør stavmikser i gryten og sil, slik at den blir fin og glatt.

7. Del opp fiskefiletene i passende stykker og fordel disse på dype tallerkener, penslet med olje. Sett tallerkene med fisken i ovnen i ca 2 minutter.

8. Tilsett ca 3 spiseskjeer olivenolje i suppen og miks kjapt med stavmikseren.

9. Ta de varme tallerkene ut av ovnen og tilsett muslingene. Øs varm suppe i tallerkene og fordel tilslutt krutongene over suppen. Dryss med persille.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 kg blåskjell
800 g valgfri fiskefilét
4 store poteter
1/2 loff
1 løk
4 fedd hvitløk
500 g tomater eller cherrytomater
1 kvist timian
1/4 ts kajennepepper
2 ss olivenolje
2 ss smør
Persille

Ta denne oppskriften med deg

+47