index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms fiskegrateng med saus og hjertesalat

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på fiskegrateng med saus og hjertesalat som Eyvind Hellstrøm lagde i første episode av programmet Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt våren 2014 på TV3.

Fiskegratengen:

  1. Skrell poteter og skjær dem i skiver. Kok potetene i lettsaltet vann.
  2. Skjær av skorpen på loffen og kjør til brødkrum/ smuler i en liten mikser eller i en blender. Smør en ildfast form med litt smør.
  3. Kok opp melken til sausen og trekk fisken i melken i ca. 5 minutter. Sil av melken og ta vare på melken til sausen.
  4. Legg fisken på et husholdningspapir. Smelt smør i en kjele, og fres finhakket løk, sjalottløk og hvitløk.
  5. Smelt smør i en kjele og rør i melet, spe med den varme melken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg.
  6. La sausen småkoke et par minutter. Rør deretter inn 3 eggeplommer og revet parmesan.  Smak til sausen med salt og kajennepepper.
  7. Bland fisk, poteter og stekt løk inn i sausen. Stivpisk 3 eggehviter. Bland først inn litt av den stivpiskede eggehviten i fiskeblandingen, så blander du forsiktig inn resten.
  8. Hell alt over i en smurt ildfast form, strø over brødkrum og avslutt med olivenolje eller smeltet smør på toppen.
  9. Inn i ovnen på 180 grader i 20‒30 minutter.

 

Sausen:

  1. Kok opp vannet i en kjele.
  2. Pisk inn smøret i vannet til det får konsistens som en saus.
  3. Tilsett hakkede urter og smak til med salt og pepper. 

 

Hjertesalaten:

  1. Vask salat, skrell gulrot og skjær i tynne tagliatelle lignende skiver på mandolin.
  2. Bland dressing. Pisk eggeplommer, Dijon sennep, hakket sjalottløk og sherryeddik. Pisk inn olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  3. Bland dressing og salat rett før servering. Legg opp fiskegrateng på varme tallerkener og server med salat og varm saus ved siden av.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fiskegratengen:
800 g fiskefilet av torsk eller sei, i biter
1 løk
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1/2 l melk
40 g hvetemel
40 gr smør
6 poteter
3 egg
100 gr parmesan
Salt
Kajennepepper
2 skiver loff til brødkrum
1/2 dl smeltet smør eller olivenolje

Sausen:
4 ss vann
200 gr smør
4 ss hakket persille og gressløk
Salt og pepper

Hjertesalat:
1 gulrot
2 eggeplommer
1 ss Dijon sennep
1 sjalottløk, finhakket
1 ss sherry eddik
1 dl Olivenolje
Salt og pepper
Sorte oliven

Ta denne oppskriften med deg

+47