index

Hellstrøms fiskegrateng med saus

Sjømat
Skandinavisk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i sjette episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

  1. Skrell poteter og skjær dem i skiver. Kok potetene i lettsaltet vann.
  2. Skjær av skorpen på loffen og kjør til brødkrum/ smuler i en liten mikser eller i en blender. Smør en ildfast form med litt smør.
  3. Kok opp melken til sausen og trekk fisken i melken i ca. 5 minutter. Sil av melken og ta vare på melken til sausen. Legg fisken på et husholdningspapir.
  4. Smelt smør i en kjele, og fres finhakket løk, sjalottløk og hvitløk. Ha i melet og fres videre, spe med den varme melken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg. La sausen småkoke et par minutter. Rør deretter inn 3 eggeplommer og revet parmesan. 
  5. Smak til sausen med salt og kajennepepper.
  6. Riv fisken i biter. Bland fisk og poteter inn i sausen. Stivpisk 3 eggehviter. Bland først inn litt av den stivpiskede eggehviten i fiske- blandingen, så blander du forsiktig inn resten.
  7. Hell alt over i en smurt ildfast form, strø over brødkrum og avslutt med olivenolje eller smeltet smør på toppen.
  8. Inn i ovnen på 180 grader i 20‒30 minutter.

 

Saus til fiskegratengen:

  1. Kok opp vannet i en kjele.
  2. Pisk inn smøret i vannet til det får konsistens som en saus. Tilsett hakkede urter og smak til med salt og pepper.
  3. Legg opp fiskegrateng på tallerkener. Server med saus.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

800 gr fiskefilet av torsk eller sei
1 løk
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1/2 l melk
40 g hvetemel
40 gr smør
6 poteter, evt. gulrøtter
3 egg
100 gr parmesan
Salt
Kajennepepper
2 skiver loff til brødkrum
1/2 dl smeltet smør eller olivenolje

Saus til fiskegratengen:
4 ss vann
200 gr smør
4 ss hakket persille og gressløk
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47