index

Hellstrøms fårikål

Kjøtt
Norsk
Over 4 timer

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i tiende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

  1. Skjær av mest mulig fett av kjøttet og del det opp i passende stykker, ca. 4x4 cm.  Legg kjøttet i en stor kjele. Dekk kjøttet med kaldt vann og la det få et oppkok. Hell av vannet.
  2. Knus pepper grovt ved hjelp av bunnen på en kjele.  Pakk inn pepper i en krydderpose eller et kjøkkenhåndkle og bind sammen toppen med en kjøkkenhyssing.
  3. Del kålen i fire, fjern den grove stammen og del i passende grove stykker.
  4. Legg kjøtt i bunnen av kjelen, legg i pepperposen og hell over litt vann. Dekk med kål og dryss salt mellom lagene. Sett på lokk, la koke forsiktig på svak varme i et par timer. La det stå et døgn før du serverer.
  5. Varm opp, bland forsiktig kjøtt og kål, ta ut krydderposen. Dryss over hakket persille rett før servering. Server gjerne nykokte poteter ved siden av.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 kg renskåret kjøtt fra lammelår, bog eller nakke(uten ben)
3-4 kålhoder, cirka 3 kg
80 gr pepper
Salt
Persille, grovhakket

Ta denne oppskriften med deg

+47