Hellstrøms fårikål
Kjøtt
Norsk
Over 4 timer
Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i tiende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.
- Skjær av mest mulig fett av kjøttet og del det opp i passende stykker, ca. 4x4 cm. Legg kjøttet i en stor kjele. Dekk kjøttet med kaldt vann og la det få et oppkok. Hell av vannet.
- Knus pepper grovt ved hjelp av bunnen på en kjele. Pakk inn pepper i en krydderpose eller et kjøkkenhåndkle og bind sammen toppen med en kjøkkenhyssing.
- Del kålen i fire, fjern den grove stammen og del i passende grove stykker.
- Legg kjøtt i bunnen av kjelen, legg i pepperposen og hell over litt vann. Dekk med kål og dryss salt mellom lagene. Sett på lokk, la koke forsiktig på svak varme i et par timer. La det stå et døgn før du serverer.
- Varm opp, bland forsiktig kjøtt og kål, ta ut krydderposen. Dryss over hakket persille rett før servering. Server gjerne nykokte poteter ved siden av.
Ingredienser
Beregnet for 8 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
3 kg renskåret kjøtt fra lammelår, bog eller nakke(uten ben)
3-4 kålhoder, cirka 3 kg
80 gr pepper
Salt
Persille, grovhakket