index

Hellstrøms elgstek

Kjøtt
Skandinavisk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i niende episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Serien ble vist på TV3 i 2011.

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i en varm jerngryte med smør og olivenolje. Tilsett fedd fra en hel hvitløk, behold hvitløkskallet på. Skrell en gulrot og skjær i staver, hakk løken i små biter. Tilsett gulrot, løk og timian i gryta og sett på lokket. Steken trenger 11/2 time i gryta.
  2. Skrell 2 gulrot og del i passende biter, del jordskokk i fire og skrell de. Bland grønnsakene i en kjele med 2ss smør og 2ss olivenolje, salt og pepper. La dette surre i kjelen, ta på lokk.
  3. Del potetene i passende biter. Stek potetene i en varm panne med olje og smør. Stekes til de er blitt gyllne i fargen. Krydre med salt og pepper.
  4. Sil kraften fra grønnsakene og fres ut pannen med vann og tilsett dette i gryta til saus. Ta ut steken av gryta. Fjern timian kvistene og hvitløkskallet. Tilsett eplesaft og kok inn. Jevn kraften i gryta med grønnsakene ved hjelp av en stavmikser. Legg steken tilbake i gryta og tilsetter soyasaus. Sett gryta tilbake på varmen og la det putre videre, øs sausen over steken underveis.
  5. Skjær opp steken. Bland potetene med hakket persille og hakket einebær. Legg kjøtt, grønnsaker og poteter pent på en varm tallerken, avslutt med varm saus tilslutt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 elgstek på cirka 1kg
1 hel hvitløk
3 gulrot
2 løk
2 kvister timian
4 stk jordskokk
Smør
Olivenolje
3 poteter
Persille, finhakket
Salt og pepper
Einebær
Salt og pepper
2 dl eplesaft
2 ss soyasaus