index

Hellstrøms elg-gryte

Kjøtt
Skandinavisk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i fjerde episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

1. Skjær kjøttet rent for fett og slintrer. Skjær det i store terninger. 

2. Hakk einebær, sort pepper og fersk rosmarin og bland det med kjøttet og godt med olivenolje. La dette marinere over natten.

3. Brun kjøttet i en jerngryte med olivenolje. Brun kjøttet godt på alle kanter. Når kjøttet er godt brunet tilsetter du viltkraften og jevner med mel og smør og lar gryta koke i minst 1 time.

4. Tilbered grønnsakene for seg, for bedre farge, smak og konsistens.

5. Vask og rens grønnsakene og del dem i passende biter og kok grønnsakene i saltet vann i et par minutter.

6. Skrell pære og skjær i båter. Fres grønnsaker og pære i en panne med olivenolje og sukker. Tilsett sherryeddik.

7. Vend grønnsaksblandingen forsiktig sammen med elg gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 kg elgkjøtt
1 ss einebær
1 ss sort pepper
1 ss fersk rosmarin, timian eller merian
1 l vilt kraft
2 ss smør og 2 ss hvetemel til jevning
2 stk gulrot
2-3 dl stjerneløk
2 poteter
1 persillerot
1 pastinakk
1 dl små rødløk
1 liten rotselleri
1-2 pærer
Olivenolje
2 1/2 ss Sukker
1 ss sherryeddik
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47