index

Hakkebiff med stekt løk og potetmos

Kjøtt
Gresk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i tredje episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble vist på TV3 i 2011.

Hakkebiff:

1. Karbonadedeigen blandes med salt og pepper og hakket hvitløk.

2. Formes til 4 store boller, trykk sammen til litt høye burgere med en kniv.

3. Stek hakkebiffene i olje i en varm panne. Stek på begge sider, skru ned varmen og stek til de er ferdige.

 

Stekt løk:

1. Skjær løken i tynne skiver.

2. Stek løken i en panne på lav varme.  Lang steketid gjør at løken karamelliseres og blir søt og mild i smaken. Når løken er gyllen og fin tilsetter du sukker. Stek videre til løken er perfekt brunet, mør og saftig.

3. Smak til med salt og pepper.

 

Potetmos:

1. Vask og skrell potetene og skjær dem i mindre biter.

2. Kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre.

3. Mos potetene med en rotmoser eller en gaffel i kjelen. Spe med varm melk og smør.

4. Smak til mosen med salt og pepper.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Hakkebiff:
600 gr karbonadedeig
1/2 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper
Olje til steking

Stekt løk:
3 store løk, skåret i tynne skiver
3 ss smør eller olivenolje
Salt og pepper
1 ss sukker

Potetmos:
800 gram poteter(10-12 poteter)
Vann til koking
2,5 dl melk, varm
2 ss smør
Salt og pepper