index

Grillet sjøkreps á la Hellstrøm

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er en av rettene Hellstrøm lagde i tredje program av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

1. Del de rå sjøkrepsene på langs. Start med en stor kjøkkenkniv fra midt på nakkepartiet og ned gjennom halsen. Deretter den andre veien, fra nakken og gjennom hodet. Ta ut pavepartiet øverst i hodet og fjern strengen i halepartiet. Hodet kan du bruke til sjøkrepsbasen.

2. Legg de halve sjøkrepsene med skallsiden ned i varm, tørr panne eller grillpanne, og stek noen få minutter kun på skallsiden. Fordel hakkede urter/aromater over krepsen mens den steker.

3. Legg krepsen på varme tallerkener og hell over en stråle av den beste olivenoljen du kan finne.

 

Sjøkrepsbase:

1. Hell olivenolje i en god og varm kjele.

2. Tilsett krepsehodene og stek dem på høy varme i noen minutter. Støt dem for å få ut mer smak.

3. Tilsett hakket løk, gulrøtter og hvitløk, samt grovhakkede tomater. La det surre i ca 10 minutter

4. Tilsett vann til det dekker og la det koke inn til halvparten, i ca 30 minutter. Sil kraften.

5. Du har nå en base, en kraft, som du kan bruke som en deilig suppe, eller som basis i en saus eller lignende.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

8-12 rå, store sjøkreps
1ss finhakket estragon
1 ss finhakket hvitløk
1 ss finhakket ingefær
4 ss olivenolje extra virgin

Sjøkrepsbase:
Hodet av 12-16 sjøkreps
1 løk, grovhakket
2 gulrøtter, grovhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
4 tomater, delt i fire
Olivenolje