index

Gjeddefarse á la Hellstrøm

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i fjerde episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1. Skjær gjeddefileten i terninger. Kjør i en food processor, tilsett litt salt, egg, eggehviter og kremfløte. Kjør til farse.  Press farsen gjennom en sil. Smak til med salt, pepper og kajennepepper.

2. Av denne farsen kan du steke gjeddekaker, steke gjeddepudding/ mousseline eller gjeddeboller.

3. Gjeddekaker formes til kaker med en skje og stekes i en varm panne med smør eller olivenolje, stekes i 3-4 minutter på hver side. Server med gressløk saus.

3. Gjeddeboller formes til boller med en skje og trekkes i lett saltet vann i 3-4 minutter. Server med parmesan saus.

3. Gjeddepudding/ mousseline lager du på denne måten: Forvarm stekeovnen til 180 grader. Fyll gjeddefarsen i godt smurte former. Sett formene i vannbad i ovnen i 15-20 minutter. Hold det varmt og server med estragon saus.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 gr gjeddefilet
4 hele egg og 4 hviter
400 gr kremfløte
Salt og pepper
Kajennepepper