index

En hvit saus - tre smaker á la Hellstrøm

Vegetar
Norsk
Under 15 minutter

Her finner du oppskriften på en av rettene Hellstrøm lagde i fjerde episode av Hellstrøm rydder opp - hjemme. Programmet ble sendt på TV3 i 2011.

1. Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel.

2. Varm opp melk og fløte. Spe inn den varme fløtemelken mens du visper, slik at sausen ikke klumper seg.

3. La sausen småkoke et par minutter.  Smak til sausen med salt og kajennepepper.

4. Del sausen i tre deler.

 

Parmesan saus:

1. 1 del blander du med revet parmesan. Rør revet parmesan ut i ½ dl varm kremfløte og bland det inn i den hvite sausen.

Gressløksaus:

1. 1 del blander du med finhakket gressløk

Estragonsaus:

1. 1 del blander du med 2ss grovhakket frisk estragon

 

Server etter hva du ønsker.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1/2 liter melk
1/4 liter fløte
40 gr smør
30 gr hvetemel
Kajennepepper
Salt
50 gr parmesan, revet + 1/2 dl kremfløte
1 bunt gressløk
2 ss estragon, grovhakket