index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Terte med fisk og skalldyr á la Hellstrøm

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på terteskjell med fisk og skalldyr, som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Plukk og vask spinatbladene i kaldt vann. Kok i rikelig saltet vann i cirka 2 minutter og avkjøl i isvann. La spinaten renne av. Smørdamp spinaten med et hvitløkfedd på en gaffel ned i spinaten, salt og pepper.(rett før servering)
  2. Finhakk sjalottløken og fres den forsiktig i olje. Tilsett hvitvin og la det koke inn. Tilsett kremfløte og creme fraiche og la dette koke inn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Hold varm.
  3. Skjær fisk og kamskjell i biter, legg på en tallerken og hell over litt olivenolje salt og pepper.
  4. Legg to butterdeigsplater oppå hverandre og kjevle de sammen. Kjevle så ut til cirka 4mm tykk. Lag en avstøpning av et kamskjell, eller form det selv. Pensle med eggeplomme og lag mønster med en kniv. Stek tertene ved 180-200 grader i cirka 12-15 minutter.
  5. Kok opp lett saltet vann og kok asparges toppene i et par minutter. Del opp fennikel i små biter og fres det i en panne med litt olivenolje, salt og pepper.
  6. Når tertene er ferdig stekt, skjærer du av toppen.
  7. Varm litt olivenolje i en panne og fres kamskjell,breiflabb, og  reker. Hummer tilslutt.
  8. Hakk litt gressløk og tilsett i sausen, skjær noe av gressløken i 5cm lange staver til pynt.
  9. Legg bunnen av terten på en varm tallerken.
  10. Legg spinat i bunnen av skjellet, så fisk, kamskjell og fennikel. Tilslutt reker, hummer og asparges. Hell over varm saus, og pynt med gressløk. Legg tilslutt lokket på og server.

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 1 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 plater frossen butterdeig

1 egg

200 gr spinat

3 kamskjell

100 gr steinbit

100 gr pillede reker

Litt hummer

1 pk asparges topper

1 fennikel

Smør

Salt og pepper

Saus

2 ss olivenolje

3 sjalottløk

1 dl hvitvin

2 ss kremfløte

2 ss creme fraiche

Saften av en sitron
gressløk

Ta denne oppskriften med deg

+47