index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Sushi á la Stang

Sjømat
Asiatisk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på sushi, som Fabian Stang lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Maki:

  1. Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåte som beskrevet her.
  2. Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
  3. Skjær torsken i fire like store strimler på langs av fileten, og dryss på litt salt og pepper.
  4. Skjær agurk og avokado i strimler.
  5. Legg et stykke plastfolie på bambusmatten. Del nori-arkene i to og legg dem på plastfolien.
  6. Fordel sushiris på 2/3 av arket og snu siden med ris ned mot plastfolie.
  7. Legg torske, agurk og avokado litt inn på tangen. Stryk litt wasabi på torskestimlene.
  8. Rull noritangen forsiktig sammen ved hjelp av bambusmatten, og del dem i passe serveringsstykker.

Nigri
:

  1. Kok risen etter anvisning på pakken eller følg fremgangsmåten
  2. Rør sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig, juster derfor mengden gradvis.
  3. Skjær fisken i 2-3 millimeter tynne skiver slik at de passer på risballen.
Skjær kamskjellmuskelen i 2-3 millimeter tykkelse nesten helt igjennom. Skjær neste snitt igjennom. Da får du to skiver som henger sammen og vil dekke risballen.
  4. Når du skal lage risballene starter du med å fukte hendene med vann så risen ikke kleber på fingrene.
Ta en porsjon med sushiris. Bruk gjerne en spiseskje så får du like store risballer hver gang.
  5. Form risen til en oval ball. Her kan du følge en steg-for-steg beskrivelse.
Legg litt wasabi på den tynne fiskeskiven og legg så risballen over fiskeskiven. Snu biten slik at fisken ligger over risen.
  6. Form biten ved å presse langs sidene og på toppen slik at risen og fisken fester seg til hverandre.
  7. Legg nigiribitene pent på et fat og server med soyasaus, wasabi, og ingefær.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Maki

300 g torskefilet, uten skinn og bein

4 dl sushiris

0,25 dl riseddik

1 ss sukker

0,5 ts salat

0,5 stk agurk

0,5 stk avokado

2 ark noritang

1 ts wasabi
bambusmatte

Nigri:

250 g laksefilet, uten skinn og bein

250 g kveitefilet, uten skinn og bein

8 stk kamskjell

8 dl sushiris

0,5 dl riseddik

1,5 ss sukker

1 ts salt

Tilbehør
:
Soyasaus, lys

Wasabi
Ingefær, syltet