index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Spagetti Bolognese á la Fosnes Hansen

Kjøtt
Italiensk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på spagetti Bolgnese, som Erik Fosnes Hansen lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Grønnsakene hakkes fint til en sofritto (brunoise) og sauteres i smør og olivenolje sammen med finhakket pancetta i en stor gryte, gjerne jerngryte.
  2. Kjøttdeigen smuldres og brunes i gryten sammen med sofrittoen.
  3. Finhakket kyllinglever tilsettes når kjøttdeigen begynner å bli brun.
  4. Den oppbløtte og krystede steinsoppen tilsettes.
  5. 1 gl. rødvin og væsken fra den oppbløtte soppen tilsettes, kokes nesten inn.
  6. 1 boks hermetiske tomater, finhakket og avrent, tilsettes, sammen med 2-3 ss tomatpuré.
  7. 1-2 dl fløte tilsettes.
  8. Gryten kokes opp, varmen slås ned, og sausen spes med jevne mellomrom med mørk oksekraft i ca 1 time.
  9. Krydres med oregano, muskatnøtt, salt og pepper.
  10. Tagliatelle kokes al dente i stor gryte, gjerne pastagryte med innsats. Siles av, blandes med en passe mengde saus.
  11. Strø over parmesan.

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 liter mørk oksekraft, middels innkokt, usaltet (NB Ikke ferdigkjøpt fond, da heller oksebuljongterninger)

1 bunt stangselleri

1 løk

1-2 gulrøtter

1 bunt bladpersille

Laurbærblad

1 hvitløk

Oregano (tørket eller frisk)

Basilikum (frisk)

Muskatnøtt

300 g karbonadedeig av okse uten vann og salt

100 g kjøttdeig av svin uten vann og salt

1 pk frossen kyllinglever

100 g italiensk pancetta (fås kjøpt i spesialforretninger)

1 boks hermetiske, italienske tomater, fortrinnsvis San Marzano (viktig at det ikke er et billig-merke)

1 tube tomatpuré (helst italiensk)

1 pose tørket steinsopp (fås også kjøpt i spesialforretninger)
1/4 l kremfløte

Usaltet meierismør

Olivenolje, vanlig god kvalitet

1 flaske Barolo el. annen norditaliensk rødvin med litt tyngde

200 g førsteklasses Parmesanost, vellagret

1 pk tagliatelle all’uovo, italiensk merke, fortrinnsvis Barilla

Havsalt

Pepper i kvern

Ta denne oppskriften med deg

+47