index

Skogheims andrebryst med appelsinsaus og rotpuré

Fugl
30 - 60 min

Dette er Kristin Skogheims oppskrift på andebryst med appelsinsaus og rotpuré. Programmet ble sendt på TV3 i 2013. 

  1. Andebrystet skal stekes 6-8 min på hver side, og deretter hvile før servering.
  2. Potetene skal kokes og lages stappe av sammen med gulrøtter, pastinakk og sellerirot, sammen med litt fløte salt og pepper.

Sausen:

  1. Stek løk til den er myk, ha i appelsinjuice og sirup, kokes ca. 10-15min.
  2. Alt siles og has tilbake i kjelen og krydres.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 Andebryst
Meierismør
Olje
2 dl ferskpresset appelsinjuice
2 ss lønnesirup
1 ss sukker
1 stk liten løk / fem-seks sjalottløk
Fersk timian
6-7 mandelpoteter
Cherrytomater
2 stk pastinakk
1 ts muskatnøtt
salt og pepper
1 dl fløte
Sellerirot
Gulerøtter
5 dl ferdig andekraft (evt. kyllingkraft)