index

Roséns pasta alla bolognese

Kjøtt
Italiensk
2 - 4 timer

Dette er Alex Roséns oppskrift på Pasta Alla Bolognese eller som det også er kalt Pasta Con Ragu´ Alla Bolognese fra serien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Hakk gulerot, løk, selleri  i små biter. Varm opp olje (tilsvarende en dobbel espressokopp), og stek blandingen til det blir en gylden farge på grønnsakene.
  2. Stek deretter karbonadedeigen sammen med grønnsakene. Krydre godt med salt og pepper. La kjøttet steke til det får en gylden farge. Tilsett deretter hakkede tomater og laurbærblad. La blandingen putre så lenge som mulig (2,5 timer).
  3. Deretter tilsetter du et glass hvitvin, og lar blandingen koke uten lokk slik at væsken fordamper.
  4. Fersk basilikum hakkes opp og tilsettes kjøttblandingen like før servering. Serveres med nyrevet parmesan.
  5. Salt vannet godt når du skal koke pastaen (ca. en neve). La vannet fosskoke før du legger i pastaen, og la dette koke på høy varme. Etterhvert kan du justere ned varmen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

500 gr Karbonade deig (ren fersk biff kvernet)
2 gulrøtter
1 vanlig løk
2 selleri
God oliven olje (extra virgin)
1 Mutti tomat saus i glass flaske
1 glass hvit vin, tørr
Salt og pepper
Laurbærblad
Fersk basilikum
1 bit fersk parmesan
1 pakke pasta/spaghetti/Linguini

Relaterte oppskrifter