index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Orrhane á la Hoff

Fugl
Norsk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på orrhane, som Stig Henrik Hoff lagde i første program av Hellstrøm inviterer.  Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Ribb orhanen helt fri for fjær. Det er fint å bruke en brenner for å få bort de minste fjærene som vanskelig lar seg fjerne for hånd.
Deretter skal fuglen parteres. Jeg skal servere brystene til Eyvind. Skroget skal jeg koke kraft på.  Legg lever og hjerte til side. De kan du få bruk for senere om du vil imponere gjestene.   

Viltkraft og saus:
Skroget freses i panna først alene, deretter putter du i aromater og eventuelle krydder. Purre, sjalottløk, gulrot og bacon fungerer fint. Hell over vann til det dekker. Kokes i minst en time. Sil av og kok inn til ca halvparten sammen med sjalottløk du har frest i smør.

Tilsett deretter fløte. Smak til med sennep, brunost, salt og pepper pluss eventuelt litt sitron.

Tilbereding av orrhanebryst:
Orrhanebrystene skal stekes i godt smør i panna. Husk at kjøttsida skal tas til slutt. (Det er det som går innover på fuglen). Deretter skal de inn i stekeovnen til de er rosa. De skal stekes på 180 grader til de er ferdige (ca 60- 65 grader om du bruker steketermometer, eller i ca ti minutter.)

For de som vil imponere med flambering:
Hvis du vil imponere kan du steke hjerte og lever i smør. Deretter heller du i akevitt, før du tenner på og flamberer det hele.

NB! Pass på at du har batterier i røykvarsleren og brannslokkingsapparat som fungerer.
 
Rotmos:
Pepperrot, sellerirot og potet skrelles og kuttes opp i passe biter. Kokes i usalta vann til de er møre.

Deretter moser jeg rotgrønnsakene sammen til en mos.  Den smaker jeg til med salt, pepper og fløte og muligens litt smør.

Kantareller:
Brun kantarellene i godt smør. Smak til med salt, pepper og ha hakket persille på toppen.

Blancherte grønnsaker:
Kok rosenkål og gulrøtter i lettsalta vann i 2 minutter og avkjøl. Fres opp i smør rett før servering. Smak til med salt og pepper

Tyttebærsyltetøy:
Knus tyttebærene med en skje. Bland i sukker til du får et godt syltetøy. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Orrhane
Enerøkt bacon
Ferske kantareller
2 løk
purreløk
1 sellerirot
2 pepperøtter
Gulrøtter
Rosenkål
Amadinepoteter
Chalottløk
Ferske tyttebær
1 bunt gressløk
Fersk koriander
Fersk persille
Sitron
0,5 kg kviteseide smør (saltet)
1/3 l kremfløte
Brunost
Colman’s sennep
Enebær
Rognebærgele
Aquavit
Sukkerkulør
Gullstøv