index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Marokkansk svin á la Hellstrøm

Kjøtt
Marokkansk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på Marokkansk svin, som Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Skjær av svoren på ribbestykket, og skjær kjøttet i passe store terninger. Bland krydderet sammen gjerne i en morter, litt på øyemål! Cirka 1 ts. av hvert.
  2. Hakk opp hvitløken. Gni inn kjøttet med krydderblandingen. Hell litt olivenolje i en stor jerngryte. Fres kjøttet i gryta, slik at det får en gyllen fin farge, tilsett hakket hvitløk.
  3. Ta kjøttet og kraften ut av gryta. Tilsett litt olivenolje i den samme gryta, og brun lett renset hele stjerneløk. Tilsett hele aprikoser og kok ut/glaser med honning. Tilslutt tilsetter du øl, la koke inn.
  4. Tilsett vårløk skåret i staver, og legg kjøtt og kraft tilbake i gryta. Legg på lokket og la det surre i 30-45 minutter.
  5. Skjær av skallet på en appelsin uten at du får med det hvite, og kutt i tynne strimler. Kok strimlene i vann, sil av, og gjenta 3 ganger.
  6. Tilsett kikerter og appelsinskall i gryta og la det stå med lokk på varmen til servering.
  7. Legg opp på varme tallerkener, dryss over finhakket frisk koriander og server humus ved siden av.

Hummus:

  1. Kok Ringeriks ertene i lettsaltet vann i cirka 40 minutter. Avkjøl.
  2. 
Hakk spiss cummin og koriander med en kniv, til fint. 

  3. Kjør ertene i en liten blender, til pure konsistens. Tilsett olivenolje, krydder, sitronsaft og noen dråper tabasco.

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

800 gr Svinekjøtt, ribbestykket

3 fedd hvitløk

Timian

Peppernodr

Cummin

Paprika

Coriander

curry

Salt og pepper

Olivenolje

1 nett stjerneløk

1 liten bunt vårløk

10-12 stk tørkede aprikoser, hele

1/2 dl honning

2 dl øl

2 dl kikerter, ferdig utvannet og kokt

Skallet av en appelsin

Frisk koriander, finhakket

Hummus:

350 gr erter, Ringeriks erter, må bløtlegges over natten

1 tørket rød chili

1 ts spiss cummin

1ts coriander

1/2 sitron, saften av

2-3 dl olivenolje

Tabasco

Salt og pepper