index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Linsesuppe med kongekrabbe á la Hellstrøm

Sjømat
Afrikansk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på linsesuppe som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Rens sjalottløk og gulrot og hakk i små biter/brunoise. Varm litt olivenolje i en stor kjele og fres sjalottløk og gulrot et par minutter, tilsett linser, ingefær hakket i små biter, chili finhakket (uten frø), kanelstang, timian og ¾ l vann. Kok linsene i cirka 20 minutter. Når vannet har kokt inn tilsetter du kokosmelk og smaker til med salt.
  2. Rens tamarill og kok med 2dl vann, kok inn. Tilsett honning, eddik og soyasaus, kok inn og sil sausen.
  3. Del opp kongekrabben i biter. Legg krabbe bitene i fosskokende vann i 30 sekunder-1 minutt, legg rett over i kaldt vann. Klipp opp skallet på kongekrabben, ta ut krabbekjøttet. Rull krabbekjøttet til pølser, rull det inn i plastfolie og vri endene på plastfolien godt sammen. Kok opp vann i en gryte og la krabbepølsene trekke, ikke koke, i vannet, i cirka 2 minutter.
  4. Ta krabbekjøttet ut av plastfolien. Varm litt olivenolje i en panne og fres krabben forsiktig på begge sider. Legg litt tamarill saus på hver krabbe bit.
  5. Legg opp på varme tallerkener. Linsesuppe først, så en bit krabbe med tamarillsaus, tilslutt drysser du over litt hakket persille og koriander.

Ingredienser

Beregnet for 1 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

150 gr linser, helst Puy

1 sjalottløk

1/2 gulrot

1 ss hakket ingefær

1/2 rød chili

1 kanelstang

1 kvist timian

Olivenolje

2 dl kokosmelk, usøtet

2-4 Kongekrabbeklør, rå

8-10 stk tamarill

1 ss honning

2 ss eddik

1 ss soyasaus, kikkoman

Frisk persille og koriander til pynt