Lammekoteletter á la Lindmo
Kjøtt
1 - 2 timer
Her finner du oppskriften på lammekoteletter, som Anne Lindmo lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.
- Start med å åpne opp en flaske musserende. Den kan godt være lunken. Hell i dertil passende glass. Nyt, gjerne sammen med ventemat som for eksempel parmesan og pære i skiver, med litt sitronsaft på.
- Deretter kan du starte med å marinere kotelettene. Hakk opp hvitløk og fersk rosmarin. Ha dette over kotelettene sammen med en god olje. Sett til side.
Rotmos:
- Begge potetsortene og gulrot skrelles og kuttes opp i passe biter. Kokes i usalta vann til de er møre.
- Deretter moses rotgrønnsakene sammen. Ha i smør og fløte.
- Smak til med salt, pepper og muskat.
Rødbetsalat:
- Rødbetene skrelles og bakes i ovn på 180 grader i ca 1 time. Rødbeter setter fort farge, så bruk en skjærefjøl i plast når du skal skjære de opp i biter etterpå.
- Hakk opp bladpersille og tilsett i salaten sammen med cashewnøttene.
- Lag en vinaigrette av for eksempel; 3 ss god olivenolje 1 ss eddik (bruk en god en, enten rødvins-, hvitvins, eller epleeddik) 1 ts. Dijon-sennep , 1 fedd hvitløk, salt og pepper.
- Hell over rødbetsalaten rett før servering.
Lammekoteletter:
- Helt til slutt steker du kotelettene raskt på sterk varme.Dette er husmannsvarianten av lammekoteletter.
Velbekomme!
Ingredienser
Beregnet for 2 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
4 stk lammekoteletter
Bladpersille og evt fersk rosmarin
Hvitløk
Olivenolje
Salt
Pepper
Rotmos:
4 søtpoteter
4 mandelpoteter
1 gulrot
Muskat
Fløte
Salt
Pepper
Smør
Rødbetsalat:
3 store rødbeter
Cashewnøtter
Bladpersille
Dijonsennep
En god eddik til dressingen
Hvitløk
En god olivenolje