index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Lammekoteletter á la Lindmo

Kjøtt
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på lammekoteletter, som Anne Lindmo lagde i  programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Start med å åpne opp en flaske musserende. Den kan godt være lunken. 
Hell i dertil passende glass. Nyt, gjerne sammen med ventemat som for eksempel parmesan og pære i skiver, med litt sitronsaft på.
  2. Deretter kan du starte med å marinere kotelettene. Hakk opp hvitløk og fersk rosmarin. Ha dette over kotelettene sammen med en god olje. Sett til side.

 

Rotmos:


  1. Begge potetsortene og gulrot skrelles og kuttes opp i passe biter. Kokes i usalta vann til de er møre.

  2. Deretter moses rotgrønnsakene sammen. Ha i smør og fløte.
  3. Smak til med salt, pepper og muskat.

 

Rødbetsalat:


  1. Rødbetene skrelles og bakes i ovn på 180 grader i ca 1 time.
 Rødbeter setter fort farge, så bruk en skjærefjøl i plast når du skal skjære de opp i biter etterpå.

  2. Hakk opp bladpersille og tilsett i salaten sammen med cashewnøttene.

 

  1. Lag en vinaigrette av for eksempel;
3 ss god olivenolje
1 ss eddik (bruk en god en, enten rødvins-, hvitvins, eller epleeddik)
1 ts. Dijon-sennep , 
1 fedd hvitløk, salt og pepper.
  2. Hell over rødbetsalaten rett før servering.

 

Lammekoteletter:


  1. Helt til slutt steker du kotelettene raskt på sterk varme.Dette er husmannsvarianten av lammekoteletter.

 

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stk lammekoteletter

Bladpersille og evt fersk rosmarin

Hvitløk

Olivenolje

Salt

Pepper

Rotmos:

4 søtpoteter

4 mandelpoteter

1 gulrot

Muskat

Fløte

Salt

Pepper

Smør

Rødbetsalat:

3 store rødbeter

Cashewnøtter

Bladpersille

Dijonsennep

En god eddik til dressingen

Hvitløk

En god olivenolje

Ta denne oppskriften med deg

+47