index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Lammekoteletter á la Hellstrøm

Kjøtt
Fransk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på lammekoteletter, som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012. 

  1. Skrell potetene og høvle dem på en mandolin i tynne skiver. Skjær så potetskivene i tynne strimler med en stor kniv. Varm en teflonpanne med olivenolje, og fordel potetstrimlene som en potetkake. Bland inn den finhakkede sjalottløken. Salte og pepre. La det steke i cirka 5 minutter, snu potetkaken ved hjelp av en tallerken, og stek videre på den andre siden. Sett den i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Potetkaken skal være gyllen og sprø på begge sider.
  2. Stek aubergine i en panne eller i ovn ved 220 grader i 20-25 minutter, til de er helt møre. Del i to og skrap ut innholdet. Hakk opp innholdet fra auberginen fint med kniv. Bland inn smør og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  3. Finskjær lammet og del opp i små koteletter. Varm en panne med litt olivenolje. Stek lammet med fett/skinnsiden ned først, på sterk varme og snu slik at alle sider blir stekt. Tilsett gjerne litt smør i pannen mot slutten 50/50, salte og pepre.
  4. Fyll auberginekompott i de grillede paprikaene, hold varme til servering.
  5. Vask og rens ruccola. Kok den i saltet vann 2-3 minutter. Avkjøl i isvann. Press ruccola for vann, varm ruccola i litt olivenolje, salt og pepper og server varm til lammet.
  6. Hakk persille og hvitløk og bland med mykt smør. Legg litt persille/hvitløksmør på hver kotelett og sett i ovnen ved 180 grader i 1-2 minutter.
  7. Server på varme tallerkener. Røstipotet, lam, varm ruccola og paprika med auberginekompott.
 

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 lammecarre

6-8 poteter, helst amandine

Olivenolje, smør til steking

1 sjalottløk, finhakket

1 aubergine

50 gr smør

Salt og pepper

50 gr Mykt smør

1 fedd hvitløk

1-2 ss hakket bladpersille

1 boks grillet paprika

Olivenolje

200 gr ruccola