index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Laks med blomkål à la Hellstrøm

Sjømat
Skandinavisk
15 - 30 min

Her finner du Hellstrøms oppskrift på laks med blomkål fra program en i serien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Skjær bort fett og blodrand på laksen, og del laksen opp i store terninger. Del blomkål i buketter, og riv av det ytterste laget på blomkålen med et rivjern.
  2. Hell litt olivenolje i en varm panne og fres den revne blomkålen sammen med finhakket hvitløk og persille. Finskjær resten av blomkålbuketten/roten og fres den i en annen panne med litt olivenolje til gyllenbrune på begge sider.
  3. Hakk basilikum og estragon fint og rør inn i blomkålcouscousen rett før servering, smak til med salt og pepper.
  4. Kok inn litt blåskjellkraft og rør inn 2dl olivenolje og 4ss soyasaus. Bland inn hakkede friske urter rett før servering.
  5. Varm litt olivenolje i en stekepanne og fres lakseterningene i cirka 30 sekunder. Dryss over litt maldonsalt.
  6. Legg blomkålcouscous utover på en varm tallerken, legg laks og blomkålbiter pent over. Hell over sausen helt til slutt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 salma laks 400-500 gr
1-2 blomkål
4 fedd hvitløk
4 ss Bladpersille, finhakket til saus og blomkålcouscous
2 ss Estragon, finhakket til saus og blomkålcouscous
2 ss Gressløk, finhakket til saus
4 ss Basilikum, finhakket til saus og blomkålcouscous
3 dl Olivenolje, steking og saus
4 ss soyasaus
1-2 dl Blåskjellkraft
Maldonsalt
pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47