index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Laks "Gourmet" á la Hellstrøm

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på gourmetmat med laks, som Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Finskjær laksen, og dryss den med grovt salt. La laksen ligge med salt i 10-12 minutter. Fisken blir fastere, og smaker bedre.
  2. Vask og rens spinaten. Kok spinaten i saltet vann i 30 sekunder, avkjøl i kaldt vann. Press ut vannet og kjør til pure i en blender. Rett før servering varmer du spinaten i en kjele med 2ss smør, la det frese litt på varmen før du tilsetter 2 ss kremfløte. Smak til med salt og pepper.
  3. Skyll av saltet på laksen og tørk den med et kjøkkenpapir. Skjær i 1 cm tykke skiver (skjær mot hodet).
  4. Lag mastersausen som passer til alt: hakk urter og sjalottløk, bland med olivenolje, soyasaus og salt og pepper.
  5. Pisk sammen 3 egg i en kasserolle på middels varme. Pisk hele tiden til den tykner. Veldig viktig at den er løs i konsistensen. Tilsett så ½ dl kremfløte og smak til med salt og pepper.
  6. Legg pent opp på varme tallerkener. Spinaten først, så eggerøre i midten. Fordel fisken på den varme spinaten. Legg så litt ”mastersaus” på hvert fiskestykke. Server!

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 1 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 Salma laks cirka.150-200 gr + grovt salt
1 liten pose frisk spinat

2ss smør

2ss kremfløte

Salt og pepper

3 egg

1/2 dl kremfløte

Salt og pepper

2dl olivenolje

1ss soyasaus, kikkoman

1 sjalottløk finhakket

2 ss friske urter, kjørvel, gressløk, bladpersille, dill, koriander etc..finhakket

Salt