index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kyllingvinger á la Hellstrøm

Fugl
Skandinavisk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på kyllingvinger, som Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Kok kyllingvingene 1-2 minutter i kokende vann, avkjøl i kaldt vann.
  2. Finhakk en sjalottløk. Skyll risen i kaldt vann og fres den i en varm kjele med olivenolje og finhakket sjalottløk. Ha på vann, litt kajennepepper og salt. Gi risen et oppkok, mens du rører rundt med en skje. Legg et tett lokk på kjelen og la risen trekke ferdig på platen, på meget svak varme. Risen er ferdig når alt vannet har absorbert, cirka 15 minutter.
  3. Varm hvitvin i en kjele og tilsett nøtter og rosiner. Bland dette inn i risen.
  4. Skjær av fettet på kyllingvingene og skjær ut det ene benet. Dra kjøttet over på en side av benet, som en klubbe. Krydre klubbene med salt og fivespice krydder.
  5. Stek kyllingvingene i en varm panne med olivenolje, til de har fått en fin farge. Hakk 1 fedd hvitløk.
  6. Ta kyllingen ut av pannen.
  7. Varm honning, soyasaus, sherryeddik og finhakket hvitløk i en panne. Tilsett så de stekte vingene og karamelliser. Strø over hakket koriander og revet skall av lime. Sett inn i ovn 180 grader 5 minutter.
  8. Hakk opp purre i små terninger, fres i litt olivenolje, tilsett i risen. Bland inn hakkede friske urter i risen rett før servering.
  9. Vask og del opp hjertesalaten. Bland sherryeddik, olivenolje, hakket sjalottløk, salt og nykvernet pepper til dressing. Hell dressingen over salaten og server ved siden av kylling og ris.

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400-500 gr kyllingvinger, helst fra Holte

Salt

Fivespice krydder

1 fedd hvitløk

2 ss honning

1 ss soyasaus

1 ss sherry eddik

2 ss frisk coriander, finhakket

Revet skall av 1 lime
1 kopp basmatiris

2 kopper vann

1 sjalottløk, finhakket

200 gr assorterte nøtter(pecan, cashew, valnøtt, paranøtter, pistasj)

50 gr. lyse rosiner

Olivenolje

Salt

Kajennepepper

1 purre

2 ss hvitvin

Friske urter, koriander, mynte,kjørvel
Hjertesalat

Dressing:

1 sjalottløk, finhakket

1-2 ss sherryeddik

3 ss Olivenolje

Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47