index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kylling med trøffel á la Hellstrøm

Fugl
Fransk
Over 4 timer

Se oppskriften på kylling med trøffel som Eyvind Hellstrøm og Thomas Giertsen lagde under sin tur til Lyon i det siste programmet av Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Vi starter med kyllingen. Skjær av vinger, lår og ryggben. Skjær i leddene. Er du usikker på hvor leddet er, knekker du bare i vingen. Del opp i litt mindre stykker til kraft. Skjær ut lårene, pass på så du får med den lille filet biten som sitter innerst. Skjær ut ryggstykket, behold brystet på skroget. Pynt litt på det, fjern eventuelt litt fett.
  2. Kapp opp kyllingbein og legg alt i en kasserolle. Ta med labber, kam, tær, tunger etc…
  3. Hell på kaldt vann til det dekker, og kok opp. Skrell 1 sjalottløk, og del opp i biter til kraft. Rens en gulrot og skjær opp i biter til kraft. Kok opp buljongen/ kyllingkraften, skum av og tilsett gulrot og løk. Tilsett persillestilkene og kjørvelstilkene i kraften. La koke i cirka 1- 3timer, ikke mer enn 4 timer.
  4. Løsne skinnet forsiktig fra brystet, uten at det blir hull i skinnet, ikke løsn på sidene. Legg tynne skiver av trøffel mellom skinnet og brystet. Pakk inn kyllingbrystet i plastfolie til hermetisk lukket, så i aluminiumsfolie. Kok opp vann i en stor kasserolle til 72 grader, bruk et termometer. Legg i kyllingbrystet og la det trekke i cirka 1 time.  
  5. Rens neper og gulrot, skjær i fine båter/ tournerte. Rens erter, aspargesbønner og feves. Forvell alle grønnsakene. Først i kokende lett saltet vann, så rett i kaldt vann. Erter i 10 sekunder, feves i 30 sekunder, aspargesbønner i 1-2 minutter, gulrot og neper i 2 minutter.
  6. Stek kyllinglever i en varm panne med olivenolje, litt smør og hele fedd hvitløk. Brun leveren forsiktig, den skal brukes i sausen.
  7. Ta opp kyllingen og la den ligge litt i kaldt vann. Pakk ut kyllingbrystene, hell av kraften og tilsett i sausen/ kraften. Skjær ut brystene. Stek kyllingbrystene i samme pannen som du stekte kyllingleveren med skinnsiden ned. Krydre med salt og pepper.
  8. Hakk kyllingleveren i små biter og tilsett i den innkokte kraften og tilsett finhakket trøffel, kok opp og kjør med stavmikser, smak til med salt og pepper.
  9. Varm opp grønnsakene i en panne med litt olivenolje. Tilsett hakket persille, og smak til med salt og pepper.
  10. Legg opp grønnsakene på varme tallerkener. Skjær opp kyllingbrystene i pene skiver og legg opp ved siden av grønnsakene, avslutt med varm saus.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 stor kylling, her har vi brukt Bresse
1 sort trøffel
1stk sjalottløk
1stk gulrot, til kraft
1 bunt neper
100gr Feves, hestebønner
2oogr grønne aspargesbønner
200grPetits pois, små grønne erter
2stk gulrot
6 fedd hvitløk, uskrelt
1 potte bladpersille
Olivenolje
Smør
Salt og pepper