index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kylling á la Hellstrøm

Fugl
Italiensk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på kylling á la Hellstrøm som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Del kyllingen. Gå inn i leddet på låret og skjær av lårklubbene. Skjærer så av ryggbenet, del kyllingen i to. Krydre med salt og pepper. Sett over en gryte med olje, smør og hele hvitløkfedd med skall. Når gryta er varm, steker du kyllingen med skinnsiden ned først. Stekes i cirka ti minutter på hver side. Det skal være en sprø skorpe på kyllingen.
  2. Skrell potetene, del de i fire og fres de i gryta sammen med kyllingen og et par kvister rosmarin. Når kyllingen er ferdig, tilsetter vi sopp i gryta og blander med hvitløk og poteter. Sil av kraften. Legg kyllingvingene tilbake i gryta. Kok ut gryta med vann, litt soyasaus og WCC.
  3. Varm kyllingen litt i ovnen.
  4. Vask og rens spinaten. Kok spinaten i saltet vann i et halvt minutt. Avkjøl i kaldt vann.
  5. Press ut vannet fra spinaten og fres spinaten i en varm panne med smør, stikk et fedd hvitløk på en gaffel og rør rundt i spinaten. Spinaten er ferdig når den er blank og fin. Smak til med salt og pepper.
  6. Hell litt olivenolje over kyllingen og pynt med en rosmarinkvast.  
  7. Server kyllingen på tallerken med spinat, poteter,sopp, oliven og hvitløksjy.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 hel kylling på cirka 1,8kg, gjerne Holte

400-500 gr fersk spinat, helst grov Italiensk

2 hele hvitløk

Små poteter, helst økologiske

Smør og olje til steking

Salt og pepper

Rosmarin

1 liten kurv champignon/ sopp

3 ss Soyasaus

1 ss WCC

oliven

Ta denne oppskriften med deg

+47