index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Klippfiskboller "Bollionos" á la Hjeltnes

Sjømat
Spansk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på klippfiskboller, som Arne Hjeltnes lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. For at bollene skal få riktig konsistens er det viktig at klippfisken rives i lange fibre og at massen blandes forsiktig, slik at fibrene beholdes.
  2. Del klippfisken i store stykker. Kok dem i så mye vann at det akkurat dekker. Kok i ca 10 minutter.
  3. Flak fisken og riv muskelfibrene fra hverandre.
  4. Mos de kokte potetene.
  5. Bland revet fisk og most potet med finhakket løk, persille, og egget.
  6. Dryss over potetmel og pepper og bland godt.
  7. Form små boller, bolinhos, med to spiseskjeer, vend dem i griljermel og friter i rikelig med god varm olje.
  8. Legg de ferdig stekte bollene på kjøkkenpapir som trekker fett.
  9. Server bolinhos med en salsa etter ønske.

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400 g klippfisk, utvannet og renset

200 g potet

1 stk løk

1 stk egg

3 ss potetmel

0,5 bunt persille, frisk

0,5 ts pepper
litt salt

1 dl griljermel

Frityrolje

Tilbehør:

Tomatsalsa