index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Klippfisk "Bolinhos" á la Hellstrøm

Sjømat
Spansk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på klippfiskboller, som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Skrell hvitløk. Fjern spiren og skiv opp. Stykk fisken i passende biter. Ha hvitløk, poteter og melk i en kasserolle og varm opp melken. Tilsett fisken og la trekke i 10 minutter.
  2. Lag tempuradeigen ved å blande alle ingrediensene, mens fisken trekker i melken.
  3. Sil av melken, ta vare på den, trenger cirka 3 øser med melkekraft til fiskeblandingen.
  4. Ta fisk, hvitløk og poteter over i en bolle til kjøkkenmaskin, bruk grinden og kjør på lav hastighet. Spe inn olivenolje etter hvert som den absorberes, så den varme melken cirka 3 øser melk. Rør til massen blir fast. Smak til med kajennepepper, salt og hvitpepper. Massen skal ha konsistens som en tykk krem. Kjør den i maskinen til den er kald.
  5. Form massen til små boller. Vend dem først lett i maisenna, deretter i tempuradeigen med en gaffel. Stek dem i varm olje på cirka 170 grader til de er gyllenbrune. Ta de opp, og legg dem over på kjøkkenpapir og gi et raskt dryss med maldonsalt.
  6. Server med tapenade og hakket persille.

 

Tapenade:

  1. Kjør hvitløk, oliven og ansjos i en mixer, tilsett eggeplommer, spe tilslutt i olivenolje til majoneskonsistens.
  2. Smak til med pepper.

Velbekomme!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Tempuradeig:

90 gram hvetemel

60 gram maisenna

1 egg

3/4 dl fløte

1,5 dl vann

3 ts bakepulver
2-3 ss maisenna
1 kg ferdig utvannet klippfisk

2-3 poteter, kokte

2-3 hvitløkfedd

1 1/2 dl olivenolje

1 knivspiss kajennepepper
1 liter melk

Frityr:

1 liter druekjerneolje

Tapenade:

4 fedd hvitløk

4 ss sorte oliven

4 ansjosfileter

2 eggeplommer

4 dl olivenolje

Pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47