index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kjøttboller/kebab á la Hellstrøm

Kjøtt
Asiatisk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på kebab/kjøttboller som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Skjær skorpen av to skiver loff, og bløtlegg i 2 dl melk. Kjør de to andre loffskivene til brødkrumme i en kjøkkenmikser. Sett tilside i en boks.
  2. Bland karbonadedeig, medisterfarse, hakket sjalottløk, finhakket hvitløk, finhakket chili og finhakket bladpersille. Press ut melken av loffen og tilsett i farsen. Jobb godt sammen og smak til med salt og pepper.
  3. Legg to skjeer med kjøttfarse i plastfolie, og rull inn til en pølse/”mini kebab”, stram inn på begge sider. Sett kjøttrullene/kakene i frys. La de stå til de er litt stive.
  4. Ta de ut av frys, og rull de i vispet egg og eggeplommer, så i brødkrumme. Legg på rist over et stekebrett/ langpanne. Hell over smeltet smør. Sett i veldig varm ovn, cirka 300 grader i cirka 10-15 minutter. Pass på hele tiden så det ikke brenner seg.
  5. Skjær tuppen av to hele hvitløk, pakk inn i folie med salt og pepper, og litt olivenolje. Stekes ved 220grader i 30 minutter. Paprika kjøres i en liten mixer, tilsett grillet hvitløk og hakket chili og litt salt, kjør til pure, tilsett litt og litt olje. Kjør til majones konsistens. Fres sausen i en varm panne og tilsett litt vann. Serveres varm.
  6. Vask salaten i kaldt vann, la den ligge i kaldt vann i 30 minutter, legg den over i en salatsentrifuge og tørk salaten. Legg over på et rent kjøkkenhåndkle.
  7. Bland salatdressing: Bland Dijon sennep, hakket sjalottløk og sherryeddik i en bolle. Pisk inn olje og smak til med salt og pepper.  Bland dressing og salat rett før servering.
  8. Legg opp paprikasaus på varme tallerkener, dryss over hakket gressløk, legg så på to kebab og server med salat ved siden av.

God fornøyelse!

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

375 gr karbonadedeig

125 gr medisterdeig, grov

2 dl melk

2 skiver loff, uten skorpe

1 sjalottløk, hakket

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ss bladpersille, finhakket
1/2 rød chili, finhakket

Salt og pepper

2 eggeplommer+1 helt egg

2 skiver loff til brødkrumme

200 gr smeltet smør

5 grillede paprika fra boks, spanske syltede
paprika

2 hele hvitløk
1/2 rød chili

2 dl olivenolje

Litt vann

2 ss hakket gressløk til pynt

Blandet salat

Dressing

2 ss Dijon sennep

1 sjalottløk, finhakket

1 dl sherry eddik

Olivenolje, cirka 2-4 dl

Salt og pepper