index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Kjøttboller i tomatsaus á la Hammerseng

Kjøtt
Italiensk
30 - 60 min

Her finner du oppskriften på kjøttboller i tomatsaus som Gro Hammerseng lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

Kjøttbollene:

  1. Bland inn 2 egg i karbonadedeigen, tilsett hvitløk og løk som er hakket opp i små biter, bland inn litt mel for å binde. Kna dette sammen-prøv å behold blandingen luftig.
  2. Krydre med litt salt, pepper, oregano og chili. Bland inn revet Parmesan ost og Norwegia. Lag boller med skje.
  3. Ha litt smør i pannen og stek kjøttbollene. Jeg pleier å lage bollene ganske små slik at det er lettere for meg å sikre meg at de er gjennomstekt.

 

Sausen:

  1. Mens kjøttbollene brunes i pannen begynner jeg med sausen.
  2. Hakk opp løk, ferske sjampinjonger og litt hvitløk. Eventuelt litt fersk chili.
  3. Ha litt solsikkeolje i kjelen, varm løk og hvitløk (evt chili). Tilsett 2 bokser Pomodoro-tomater og en boks tomatpurre. Kok opp og slipp ut dampen. Tilsett en liten klype sukker, saft av en halv sitron, pepper, basilikum og oregano som smakes til. La det koke litt.
  4. Serveres med "fersk" pasta som kokes i to, tre minutter. Tilsettes salt. (Har forsøkt meg på å lage pasta`n helt selv fra bunnen, men endte med at jeg synes det var mye jobb uten at den egentlig ble noe særlig bedre enn den ferske ferdig-pasta`n som er klar på så få minutter..)
  5. Dryss revet parmesan ost på toppen dersom du liker det. Pynt gjerne med en liten kvast fersk basilikum.

Vel bekomme!

 

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kjøttbollene:
1 pakke karbonadedeig

2 egg

2 fedd hvitløk

1 løk

litt mel

salt

pepper

oregano

evt 1 chili

4 ss revet parmesan

6 ss Norwegia

Saus:
1 løk

6 stk fersk sjampinjong

2 fedd hvitløk

evt fersk chili

solsikkeolje

2 bokser Pomodoro-tomater

1 boks tomatpure

en klype sukker
saften av en halv sitron

litt pepper

litt basilikum

litt oregano

1 pakke fersk pasta

Ta denne oppskriften med deg

+47