index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Janssons Fristelser á la Hellstrøm

Sjømat
Skandinavisk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på Janssons Frestelse, som Eyvind Hellstrøm lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

1.

  1. Skrell poteter og skjær i tynne skiver på en mandolin. Skjær så i tynne strimler. Skjær løken i tynne skiver og fres den i en varm panne med litt olivenolje.
  2. Varm opp melkeblandingen og tilsett løken og potetene, salt og pepper. Plukk timianblader fra stilken og hakk den fint. Tilsett i melkeblandingen.
  3. Kjør brød i en liten blender til brødkrum.
  4. Smør en ildfast form med smør. Legg et lag med potet i bunnen av formen. Fordel ansjos utover og avslutt med potetblandingen på toppen. Strø over brødkrum og smeltet smør.
  5. Stekes i ovn, cirka 1time ved 180 grader.

2.

  1. Pisk alt sammen i en bolle, smak til med salt og pepper.
  2. Vask og rens salat. Bland dressingen godt med salaten og server ved siden av.

3.

  1. Del knekkebrødet i biter, legg på rømme, rakfisk i tynne skiver og løyrom.
  2. Avslutt med hakket gressløk og hakket egg.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1.

3 dl melk

3 dl fløte

1 kg poteter

2-3 løk

1 boks ansjos

Brødkrum, laget av 2 skiver loff

Smør til formen

100 gr smeltet smør

1 stilk frisk timian

Olivenolje

2.

Salat, ekeblad og frisse

Vinaigrette til salat

1 ss Dijon sennep

1 ss sherryeddik

1 sjalottløk, finhakket

1 ss gressløk, finhakket

1 dl olivenolje

Salt og pepper

3.

Knekkebrød

Seterrømme

Rakfisk

Hardkokt egg

Hakket gressløk

Kalix Løyrom