index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ingebrigts andebryst med potetfondant

Fugl
1 - 2 timer

Dette er Ingebrigt Steen Jensens oppskrift på andebryst med potetfondant fra serien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Skrell og skjær potetene i to og legg de i en liten smurt ildfast form. Tilsett litt smør, hvitløk, timian, salt og pepper. Bak potetene i ovnen på 180 grader i omtrent 45 minutter.
  2. Mens potetene står i ovnen snitter du rutemønster på fettsiden av andebrystene. Gni de inn med salt og pepper. Stek brystene til fettet blir sprøtt, omtrent 10 minutter på middels varme. Snu og la de steke noen minutter til i pannen. Øs over med stekesjy og la de hvile med fettsiden opp i 10 minutter.
  3. Rødløkskompotten lages ved at man skjærer to rødløk i tynne skiver. Løken skal freses i smør til den blir myk. Tilsett deretter 1 ss sukker og litt cherryeddik.
  4. La alt småputre til væsken har fordampet.
  5. Sausen lager du ved å smelte sukker til karamell og deretter tilsette eddik. La eddiken koke inn før du tilsetter kyllingfond og krydderet. La sausen koke i 10-15 minutter. Hell deretter sjyen fra andebrystene over i sausen, og sil blandingen.  
  6. Fikene deler du i to og steker de på middels varme i smør og honning til de blir myke.
  7. Skjær andebrystet på langs i 2 cm tykke skiver.
  8. Fordel selleripure, fiken og løkblandingen på varme tallerkener. Legg på andebrystene og til slutt sausen.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 andebryst
4 fiken
Flytende honning
4 store poteter
Hvitløk
Frisk timian
Kyllingkraft
Andefond
Sukker
Balsamico
Cherryeddik
Stjerneanis
Kanelstang
Rødløk