index

Hellstrøms perlehøne

Fugl
1 - 2 timer

Dette er Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Perlehøne står på menyen denne kvelden. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Del opp perlehøna. Skjær først av lårene i leddene, så av vingene, deretter skjærer du ut ryggbenet, dette bruker du til kraft.
  2. Behold brystene på skroget. Salt brystene og tilsett frisk estragon før du pakker brystene inn i plastfolie, pakk det veldig godt slik at det er helt tett, deretter pakkes det inn i aluminiumsfolie. Varm opp vann til 70-75 grader, bruk et termometer. Legg i brystene, la brystene trekke i 40-45 minutter.
  3. Lag kraft, bruk avskjæret fra høna. Vask og rens en gulrot og en løk, og skjær dem i grove biter. Legg avskjæret fra høna i en kasserolle sammen med grønnsakene, en hel hvitløk delt i to, en kvist rosmarin og litt estragon. Hell over vann til det dekker og la det koke så lenge som mulig, minst en time. Sil av kraften og kok inn.
  4. Skyll linsene godt i kaldt vann og hell dem over i en kjele med hakket sjalottløk. Fyll i kraft til det dekker, og kok linsene til de er helt møre, cirka 30 minutter.
  5. Vask og rens to gulrøtter og skjær i tynne biter på skrå, plukk bladene av rosenkålen. Varm litt kokosfett i en panne og fres gulrot, tilsett rosenkålen når gulroten er nesten ferdig, rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 perlehøne
1 løk
3 gulrot
Rosmarin
Estragon
1 hel hvitløk, delt i to
100 gr Rosenkål
Kokosfett til steking
200 gr linser
1 sjalottløk, finhakket
100 gr gåselever
3 ss smør
Salt og pepper