index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hellstrøms lam med rosenkål og kantareller

Kjøtt
Gresk
30 - 60 min

Her finner du Hellstrøms oppskrift på lam med rosenkål og kantareller fra program to i serien Hellstrøm inviterer. Gjesten i dette programmet er Liv Signe Navarsete. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Rens rosenkål og del opp i blader. Rens kantarellene.
  2. Trim lammefiletene, fjern fett og sener på kjøttet. Bruk avskjæret til saus/kraft.
  3. Brun lammeavskjæret i en varm panne med litt olivenolje, gulrot og stangselleri. Hell litt olivenolje over lammefiletene, krydre med salt og pepper på begge sider. Stek lammefiletene i pannen sammen med grønnsakene og lammeavskjæret. Brun kjøttet godt på begge sider, cirka 5 minutter på hver side. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile.
  4. Hell litt vann over grønnsakene og la det koke inn. Tilsett 1ss bladpersille og 4 fedd hvitløk, la koke så lenge som mulig.
  5. Stek de rensede kantarellene i en gryte med litt olivenolje, tilsett hakket sjalottløk og hakket persille. Smak til med salt.
  6. Varm opp litt olivenolje, og litt vann i en kjele og fres rosenkålbladene i cirka 1 minutt. Smak til med salt.
  7. Tilsett litt soyasaus i kraften og sil over i en gryte. Tilsett hakket persille og rosmarin, hold sausen varm.
  8. Fres opp lammefiletene i litt olivenolje.
  9. Legg opp rosenkål og kantareller på varme tallerkener. Skjær lammefiletene i skiver og legg pent over. Hell over den varme sausen helt til slutt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2-4 stk Lammefilet, ytre
1 gulrot
1 stangselleri
4 ss Bladpersille, finhakket
4 fedd hvitløk
500 gr Rosenkål
400 gr Kantareller
2 sjalottløk
4 ss Soyasaus
1 ss Rosmarin, finhakket
Olivenolje
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47