index

Hellstrøms kokos-kyllingsuppe

Fugl
2 - 4 timer

Dette er Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Kokos-kyllingsuppe står på menyen denne kvelden. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Skjær ut brystene på kyllingen og legg til side. Hakk opp resten av kyllingen til kraft, legg kyllingbitene i en stor kasserolle og dekk med kaldt vann.
  2. Tilsett gulrot, stilkselleri, løk, sjalottløk, hvitløk og tomat i kraften, og la det koke i cirka to timer, skum av underveis. Sil kraften. Tilsett chili, sitrongress og ingefær, og la kraften koke videre. Skjær sjampinjong i skiver og press saften av en halv lime over soppen.
  3. Skjær kyllingbrystet i små biter. Fres soppen i litt olivenolje. Tilsett kokosmelk i kyllingkraften og smak til med salt, og kjør suppen med en stavmikser. Fres kyllingbitene i en varm panne med litt olivenolje i cirka 30 sekunder, tilsett hakket koriander, hakket mynte og revet ingefær, salt og pepper.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 hel kylling
1 stilkselleri, i biter
1 gulrot, i biter
1 sjalottløk, i biter
1 hel hvitløk, delt i to
1 bit ingefær, finhakket
1 tomat, delt i biter
2 stk sitrongress, i biter
1 boks kokosmelk
1 chili rød, delt i biter uten frø
8 stk sjampinjonger
2 ss mynteblader, finhakket
2 ss korianderblader, finhakket
1-2 ss ingefær, revet
1 lime
Olivenolje
Salt og pepper

Relaterte oppskrifter