index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms kjøttkaker

Kjøtt
30 - 60 min

Dette er Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Denne gangen imponerer Hellstrøm med kjøttkaker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Skjær skorpen av to skiver loff, og bløtlegg i 2 dl melk.
  2. Bland medisterfarse, hakket sjalottløk, finhakket hvitløk, finhakket bladpersille og kjørvel. Press ut melken av loffen og tilsett i farsen. Jobb godt sammen og smak til med salt og grov kvernet sort pepper.
  3. Skjær opp kålen til kålstuing, kok den med litt vann i en trykkoker. Avkjøl i kaldt vann.
  4. Varm en jerngryte med litt olivenolje og smør. Lag pene kaker med to spiseskjeer dyppet i kaldt vann. Stek kakene på middels sterk varme til de har fått fin farge. Stek på begge sider.
  5. Skrell poteter og skjær av endene og del de i to. stek potetene i smør og olje i en stekepanne til de har fått farge på begge sider, og er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
  6. Ta ut kjøttkakene av gryten. Hell litt olivenolje i gryten og fres gulrot og sjalottløk til de er gylne. Tilsett kjøttfarse og brun godt i gryten. Hell det over i en mindre gryte og kok ut jerngryten med litt vann. Tilsett soyasaus. Kjør sausen med en stavmikser og spe eventuelt med litt vann hvis sausen er for tykk, smak til med salt og pepper. Legg kjøttkakene tilbake i sausen. Varm opp.
  7. Varm opp fløte og rømme i en kjele. Klem ut vannet av kålen og tilsett i fløteblandingen, riv over litt muskat og smak til med salt og pepper.
  8. Legg opp kålstuing på varme tallerkener. Legg poteter og kjøttkaker over og sausen tilslutt. Dryss over hakket bladpersille.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

500 gr medisterdeig, grov
2 dl melk
2 skiver loff, uten skorpe
1 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss bladpersille, finhakket
2 ss kjørvel, finhakket
Salt og grovmalt sort pepper
Smør og olivenolje til steking
2 stk gulrot, finhakket til saus
2 sjalottløk, finhakket til saus
2 ss ferdig farse til saus
1 dl soyasaus
600 gr hodekål, nykål eller spisskål
4 dl kremfløte
4 ss rømme
1 ts revet muskat
Salt og pepper
12 poteter
Bladpersille, finhakket til pynt