index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hellstrøms flesk og duppe

Kjøtt
Norsk
30 - 60 min

Her finner du Eyvind Hellstrøms oppskrift på flesk og duppe fra program fire i serien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Skjær sideflesket i skiver og pepre med nykvernet svart pepper.
  2. Lag sausen. Varm opp melk/ fløte sammen med en rosmarinkvist. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Ha jevningen i den varme melken og pisk det raskt inn. La sausen koke i 6-8 minutter.
  3. Skrell poteter og skjær i tynne skiver på en mandolin. Varm en stekepanne med litt olivenolje og tilsett potetskivene. Strø over litt maldonsalt. La steke til den er gyllen, snu og stek videre på den andre siden.
  4. Skrell gulrot og skjær i biter. Bruk bare stilken på broccoly og skjær den i pene biter. Forvell gulrot og broccoly i kokende lett saltet vann et par minutter, så i kaldt vann.
  5. Skrell eple og skjær i båter. Smelt smør i en panne, og stek eplebåtene til de har fått fin farge.
  6. Stek flesket i en varm panne med en dråpe olivenolje til det er sprøtt.
  7. Legg opp saus på en varm tallerken, dryss over hakket gressløk. Legg på flesk og grønnsaker, og stekte eplebåter. Server potetkaken ved siden av.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

600 gr lettsaltet sideflesk
1 stk broccoli, bare stilken
2 stk gulrot
4-6 poteter
2 epler
Salt og pepper
Smør
Olivenolje
4 ss hakket gressløk

4 dl melk
1 dl kremfløte
40 gr hvetemel
40 gr smør
1 kvist rosmarin