index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms bacalao

Sjømat
Spansk
30 - 60 min

Dette er Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Hellstrøm gjør en ny bacalao-rett i kveldens episode. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Vann ut fisken, helst to døgn i forkant av tilberedningen. Skift vann underveis.
  2. Brenn paprika med en brenner til de er helt svarte. Skrap av skinnet under kaldt vann, bruk gjerne en børste. Tørk paprikaen, fjern kjernene.
  3. Skjær løk, sjalottløk, vårløk og paprika i passende biter. Skjær litt på skrått.
  4. Hell olivenolje i en varm gryte. Fres løken et par minutter før du tilsetter paprika. Skjær en chili i biter fjern frøene og tilsett i gryten. Tilsett hele fedd med hvitløk. Del tomater i biter og tilsett i gryten sammen med merianblader, sett på lokk og la det småkoke i 40minutter.
  5. Tilsett oliven på slutten av koketiden.
  6. Vend den utvannede klippfisken i olivenolje og stek den i en grillpanne, la den grille cirka 5 minutter på hver side.
  7. Legg opp grønnsakene på varme tallerkener og dryss over litt hakket persille. Legg fisken på toppen og server.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

500 gr klippfiskfilet, helst loin uten skinn og ben
2 røde paprika
2 gule paprika
2 gule løk
1 bunt vårløk
4 sjalottløk
6-8 fedd hvitløk
1 rød chili
8 stk plommetomater, skållede
2 ss merian
4 ss sorte oliven
2 dl Olivenolje
Salt og pepper
Hakket persille eller kjørvel til pynt