index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms andelårconfit

Fugl
1 - 2 timer

Dette er Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. Hellstrøm lager denne gangen andelårconfit. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Brenn av fjær(hvis noen) på andelåret med en brenner. Skjær nesten løs lårbenet på andelåret med ett snitt på langs. Strø over litt maldonsalt på lårene.
  2. Hell andefett i en jerngryte og varm opp med hele hvitløk fedd og timiankvaster. Legg i lårene, fettet skal dekke. Kok lårene i andefettet til de er møre på middels varme i cirka 40-60 minutter.
  3. Skrell poteter, del i biter og kok møre i en kjele med vann.
  4. Skrell asparges og del i biter. Del opp savoykål i biter. Forvell asparges i kokende vann i et par minutter, så i kaldt vann. Forvell savoykål i kokende vann i 6- 8 minutter, så i kaldt vann. Hell av vannet.
  5. Varm opp melken og tilsett smøret i den varme melken. Hell av vannet på potetene og mos med en visp. Tilsett den varme melken med smøret i potetene og rør til en fin mos.
  6. Ta opp andelårene og hvitløken av andefettet og fres de i en varm panne med skinnsiden ned.
  7. Skjær trøffel i tynne skiver på en mandolin, og finhakk trøffelskivene. Bland den finhakkede trøffelen inn i potetmosen. Smak til med salt og pepper.
  8. Varm opp andekrås i en panne, og skjær den i små biter. Varm opp savoykål og asparges i en kjele med litt olivenolje, og tilsett andekrås. Smak til med salt og pepper.
  9. Hell litt olivenolje over andelårene og dryss over litt maldonsalt.
  10. Legg pent opp på varme tallerkener.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 stk andelår
2 timiankvaster
4 fedd hvitløk
1-2 glass andefett
12 poteter
2 dl melk
50 gr smør
Sort trøffel
1 glass andekråsconfit
1 bunt asparges
1 savoykål
Olivenolje
Maldonsalt og pepper