index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Håvard Lilleheies "Gumbo"

Fugl
Over 4 timer

Her finner du oppskriften på "Gumbo" som Håvard Lilleheie lagde i programserien Hellstrøm inviterer. Programmet ble sendt på TV3 i 2012.

  1. Kok kraft på andebryst, kålrot, gulrot, sellerirot, løk, tomat og purre.  Ca 4 timer.
  2. Lage Rue: stek andebryst i olje i 10 min på skinnside. 4-5 min på kjøttside. Ha i hvetemel (2,5 dl) spe ut med olje, hold på i 40-60 min til den nesten er mursteinsrød.
  3. Ha kald kraft opp i varm rue, bland ut litt etter litt.
  4. Stek pølse (krydret svinepølse) ca 10 min. Ha i selleristang, løk, paprika og chili. Legg pølse + grønnsaker oppi gryten og kok på middels varme.
  5. Kok kraft på krepsehodene. Ca. 40 min.
  6. Legg andekjøttet i gryten sammen med okra og finhakket tomat.
  7. Kok ris.
  8. Mot slutten – hell krepsekraften i gryten.
  9. Del kreps i to, på langs og rens den. Kok krepsen i 3-4 min.
  10. Retten er nå klar for servering.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 andelår
1 ss olivenolje (mer hvis du trenger)
2,5 dl mel + 2 ss i andre tilsetning
1,4 liter kyllingsjy
450 g krydret pølse av svin
1 stor løk, hakket
3 vårløk
4 purreløk, hakket
2,5 dl selleri, hakket
2,5 dl paprika i terninger
2,5 dl tomater i terninger
1/2 ss tørket timian
1 laurbærblad
1 ss pepper
1/4 ss cayennepepper (eller etter smak)
1 røkt svineknoke
5 dl vann (eller så mye du trenger)
2,5 dl skivet okra (fersk, fryst eller syltet)
450 g reker
450 g krepsehale
Basmatiris til garnering

Ta denne oppskriften med deg

+47